20 вересня 2024 р.

Донать свій час на захист кіберпростору!


 

            Війна відбувається не лише за територіальну цілісність, а й за інформаційний простір. Російська інформаційна експансія посилилась з початком повномасштабного вторгнення. Тобто, росіяни намагаються досягти власних національних інтересів методом беззбройного проникнення в інформаційну сферу.

      

  Несвідоме споживання інформації та недостатній рівень інформаційної грамотності стали передумовами спільної для всіх українців проблеми – засилля ворожої пропаганди та фейків. Дезінформація в мережі негативно впливає на свідомість людей та хід війни в цілому, тому користувачі мережі Інтернет мають завжди бути обачними та вміти розпізнавати фейки, пропаганду та дезінформацію.

        Щоденно, гортаючи стрічку у своїх соціальних мережах та месенджерах ми натикаємось на інформацію, яка на нашу думку є неправдивою або небезпечною. У свідомої людини виникає природнє бажання прибрати таку інформацію із медіа простору або заблокувати її поширення. 

        Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вирогідність того, що джерело буде заблоковано. Саме із цією метою ми пропонуємо нашим користувачам стати частиною «BRAMA»

        Діяльність проєкту «BRAMA» направлена на захист медіа простору  від російської пропаганди, блокування каналів поширення дезінформації,  протиправного та забороненого контенту. Також, метою проєкту є покращення медіа-грамотності українців, зменшення впливу пропаганди на суспільство та популяризація безпечного поводження в мережі інтернет.

            Що ми пропонуємо учасникам:

  1. можливість повідомити про джерело неприйнятного контенту, для подальшого масового надсилання скарг спільнотою та подальшим блокуванням такого джерела;
  2. допомогти заблокувати джерело неприйнятного контенту, шляхом долученості до масового надсилання скарг;
  3. отримати поради щодо медіа та кіберграмотності;
  4. бути поінформованим про небезпечні схеми шахрайств, які ширяться мережею;
  5. бути обізнаним, щодо фейків, які просувають вороги у наш медіапростір
Донать свій час на захист кіберпростору!

16 вересня 2024 р.

         Командна робота - це вміння працювати разом заради спільного бачення. Вміння спрямовувати індивідуальні досягнення спільної мети.

        16.09.2024р. в ОЗ "Малнівський ЗЗСО І-ІІІ ст.Мостиської міської ради" ( директор Ігор ЧЕРКАВСЬКИЙ) відбулося засідання команд психолого-педагогічного супроводу за участю фахівців (консультантів) Мостиського ІРЦ.
        Під час засідань піднімалися питання:
- організація якісного інклюзивного навчання;
- створення умов для успішної адаптації та самореалізації учнів з ООП;
- організація ефективної роботи команд психолого-педагогічного супроводу;
- співпраця вчителя та асистента вчителя;
- створення та реалізація ІПР;
- надання корекційно - розвиткових послуг та інші.
        Визначили основні напрями подальшої роботи.
        Батьки теж висловили свої думки стосовно впливу інклюзивного навчання їх дітей і переконалися, що лише командною роботою легше досягти цілей та подолати труднощі.
        Дякуємо всім за співпрацю!

2 вересня 2024 р.

        






 День знань у нашій школі.

        Свято першого дзвоника.
Найсвітліша дорога в світі-
Це дорога до знань,до школи.
Пам’ятайте ,любі діти,
Не забудьте цього ніколи.
        Ось і промайнуло літо! І знову двері нашої школи радісно відкрились для наших вихованців. І хоча зранку всіх - і учнів , і вчителів , і батьків розбудили дуже неприємні, але вже, на жаль, майже звичні звуки, та не зважаючи на це і з великою шаною, вдячністю і низьким поклоном нашим неймовірним воїнам і янголам ППО, святкова лінійка пройшла дуже тепло і душевно.
І дуже хочеться, щоб цей навчальний рік пройшов перш за все мирно і переможно, а ще звісно - плідно, творчо, креативно і на одному подиху.
        Перший дзвоник - це завжди хвилююча подія, особливо для наймолодших учнів — першокласників. Цього року для 16-тьох першокласників, які переступили поріг нашої школи, розпочнеться цікаве шкільне життя, перший навчальний рік, перший дзвоник, перший урок, перша вчителька, перша оцінка на шляху до Країни Знань. Для одиннадцятикласників цей навчальний рік буде останнім і вирішальним, він прокладе межу між дитинством і дорослим життям.
        У черговий раз школа гостинно відчинила для учнів свої двері і запросила у просторі і затишні класи, щоб набиралися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов’ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети.
        Дякуємо ЗСУ 💪
        Слава Україні!🇺🇦