19 лютого 2022 р.

Малнівчанка Соломія Куп’як - яскравий приклад того, як маленькими кроками йдуть до великих перемог.⚽







    Всупереч стереотипам, власною наполегливістю та повсякденною працею над собою, випускниця Малнівського НВК 2017року доводить, що дівчина і футбольний м’яч - не просто поєднуваний тандем, а цілком ймовірний шлях до успіху. Перші кроки у цьому напрямку уже зроблені.
    Сьогодні 21-річна дівчина викликана на тренувальний збір до національної жіночої збірної України з футболу, будучи гравчинею харківського жіночого футбольного клубу «Житлобуд-1».
          Історія палкого інтересу до футболу малнівчанки Соломії Куп’як бере свій початок ще з дитинства. Оскільки зростала із хлопчиками, з великим задоволенням приєднувалась до їхньої основної розваги – «поганяти м’яча». З цього моменту, власне, і почався її шлях до великої мрії.
       Так, на перший погляд, суто чоловіче захоплення переросло у серйозний життєвий орієнтир. Займалася футболом із хлопцями в ДЮСШ «Майбутні Надії» с. Малнів (директор Черкавський І. М.). Тренер Олех М. І. розгледів у Соломії талант до футболу, рекомендував її у команду «Янтарочка» міста Новояворівськ. Соломія навчаючись у 9-му класі Малнівського НВК брала участь у чемпіонаті України WU-15 в складі жіночої футбольної команди «Янтарочка» (м. Новояворівськ). У 2016 року вона потрапила у склад Львівської жіночої футбольної команди «Львів’яночка», з якою виграла кубок області.
            У 2017 році, ставши студенткою ЛНМУ імені Данила Галицького, Соломія займається у спортивному клубі ЛНМУ імені Данила Галицького. Вона одна з кращих гравців «Львів’яночки» та «Янтарочки», двічі бронзовий призер чемпіонату України Першої Ліги жіночого футболу.              Одна з найкращих бомбардирів команди «Львів’яночка». У складі команди ЖФК «Карпати», Соломія бере участь в чемпіонаті України WU-17. Львівські «Карпати» стають переможцями чемпіонату України серед дівчат WU-17 Першої Ліги. ЖФК «Карпати» виходить у Вищу Лігу. Після цього Соломія викликана у жіночу збірну України WU-19. У 2018 році потрапила до професійної команди Вищої ліги "Львів", де стала основним гравцем команди. В наступному сезоні відіграла за "ЕМС-Поділля" з Вінниці. Відзначилася першим голом на вищому рівні. У 2020 році виступала за львівські "Карпати". У 2021 році потрапила до ЖФК  «Житлобуд -1»/WFC Kharkiv.
      У лютому 2022 року головний тренер національної збірної України Луїс Кортес оприлюднив список гравчинь національної жіночої збірної команди України, викликаних на навчально-тренувальний збір для підготовки та участі у міжнародному турнірі Turkish Women’s Cup 2022. Вперше до лав національної збірної викликана Соломія Куп’як.
    Адміністрація ОЗ «Малнівський ЗЗСО І-ІІІ ст. Мостиської міської ради», педагогічний та учнівський колективи щиро вітають нашу випускницю. Бажаємо міцного здоров’я та успіхів на спортивній ниві. Нових перемог і звершень національній збірній України!

Немає коментарів:

Дописати коментар