21 лютого 2024 р.

21 лютого - Міжнародний день рідної мови.

Наша рідна мова – українська!
        Українською мовою розмовляли наші діди і прадіди, а матері та бабусі співали колискові!             Народ наш співає, сміється і плаче рідною мовою.
З метою розширювати і збагачувати знання учнів про мову та літературу; формувати в учнів розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава; розвивати навички застосування знань з мови та літератури на практиці; пам'ять, увагу; виховувати любов до рідної мови, бажання досконало володіти нею, пробудити почуття національної гідності з учнями 8 класу ОЗ "Малнівський ЗЗСО І-ІІІ ст."(учитель Мелешко Г. І.)було проведено квест "Подорож у таємничий світ мови", гру-пазли "Мова єднання", гру "Україно Мовне Доміно ", конкурс "Вгадай мелодію",переглянуто мотиваційне відео "Мова - наша безпека і зброя".
    Цікаві та оригінальні завдання допомогли учням узагальнити та систематизувати свої знання з фонетики, лексикології та морфології української мови, а ігрова форма проведення зробили свято цікавим і сучасним.

Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич і могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь! 




Немає коментарів:

Дописати коментар