26 квітня 2024 р.

     Відповідно до програми предмета «Захист України» з 23 по 25 квітня 2024 року в ОЗ „Малнівський ЗЗСО І-ІІІ ст.” пройшли навчально-польові збори одинадцятикласників. Метою навчально-польових зборів є практичне закріплення рівня знань, умінь і навичок, набутих учнями впродовж вивчення предмета «Захист України».

    Учителі предмета «Захист України» Ярослав Жила і Галина Батицька підбили підсумки вивчення дворічного курсу цієї дисципліни, акцентуючи увагу на основних важливих розділах та поняттях.
    ПЕРШИЙ ДЕНЬ здобувачі освіти відвідали Малнівську амбулаторію , у якій сімейний лікар Надія Дуда провела бесіду на тему інфекційних захворювань та як надання домедичну допомогу при зупинці дихання, серцевої діяльності, кровотечах, переломах та інших травмах. Надзвичайно важливим було те, що отриманні знання учні мали змогу закріпити практично, відпрацьовувавши навички у проведенні серцево-легеневої реанімації та зупинці кровотеч різного характеру.
    До проведення ДРУГОГО ДНЯ зборів був залучений Львівський обласний штаб „Правий сектор”. Вишколи проходили на трьох локаціях:
    Перша домедична допомога з елементами тактичної медицини (ОЗ „Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст.”)
    Мінна безпека. Основи пілотування. Керування безпілотними літальними апаратами (Спортивний зал адмінбудинку)
    Зброєзнавство (ОЗ „Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ст.”)
    Заступник навчального Відділу комплектування 7-го прикордонного загону підполковник Сергій СТЕПАНОВ надав одинадцятикласникам інформацію щодо вступу до Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького.
    Третій день зборів був організований на базі Відділення інспекторів прикордонної служби с. Малнів . Інспектор прикордонної служби Петро Корпесьо ознайомив одинадцятикласників із основами вогневої підготовки, тактики та стратегії бою. Учні удосконалили свої навички з неповним розбором і збором АК, стрільбі з пневматичної гвинтівки, метання гранати.
    Навчально-польові збори — це своєрідний екзамен на вправність та мужність для старшокласника, оскільки військово-патріотичне виховання передбачає формування любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Української держави і служби у Збройних Силах України. Віримо і чекаємо на нашу перемогу! Слава Україні! Слава і велика подяка нашим Героям!
💙💛








Немає коментарів:

Дописати коментар